Голос і логос: зустріч із Марком Робертом Стехом

07.09.2017 | 09:29

12 вересня 2017 року (вівторок) відбудеться зустріч із Марком Робертом Стехом – дослідником-літературознавцем, письменником, викладачем Йоркського університету в Торонто (Канада): про мову і літературу як життєвий вибір, про архітектуру книжок і романи-лабіринти, про український модернізм в Україні і поза її межами, про літературознавчий есей і телевізійну програму як форми розповіді про культуру.

Марко Роберт Стех – магістр інженерії і доктор філології, виконавчий директор видавництва Канадського інституту українських студій, менеджер проекту англомовної Інтернет-енциклопедії України й англомовного видання праць Михайла Грушевського. Дослідник української літератури й культури 1920-х та періоду післявоєнної еміграції, зокрема, творчості Миколи Куліша, Ігоря Костецького, Емми Андієвської, Юрія Косача. Автор роману “Голос”, нагородженого Міжнародною літературною премією імені Миколи Гоголя “Тріумф” і премією “Глодоський скарб”, та збірки “Есеїстика у пошуках джерел”. Спільно з Люсією Ржегоржіковою упорядкував антологію сучасного українського оповідання у перекладі чеською “Україно, давай, Україно!”. З 2011 року – автор і ведучий телевізійної програми “Очима культури”.

Модерує Олена Галета.

Головний корпус Львівського національного університету імені Івана Франка, вул. Університетська 1, конференційна зала філологічного факультету (ауд. 312).

Початок – о 10:10. Запрошуємо всіх охочих!