Конференція «Збіґнєв Герберт – Князь Поетів. У двадцяту річницю смерті Великого Львів’янина»

09.10.2018 | 15:33

8 вересня 2018 року у Львівській національній науковій бібліотеці України імені Василя Стефаника в рамках «Діалогу двох культур – 2018» відбулася конференція «Збіґнєв Герберт – Князь Поетів. У двадцяту річницю смерті Великого Львів’янина».

На початку заходу прозвучали вірші Збіґнєва Герберта у виконанні лауреатів конкурсу читців поезії (учні польських шкіл у Львові).

У науковій конференції брали участь науковці з Польщі: Рафал Жебровскi (Єврейський історичний інститут ім. Еммануеля Рінгельблюма у Варшаві), д-р Юзеф М. Рушар (Академія Ignatianum у Кракові), Маріуш Ольбромскі (директор музею ім. Анни і Ярослава Івашкевичів у Ставіску) та України: проф., д-р філол. наук Алла Татаренко, доц., канд. філол. наук Остап Сливинський (Львівський національний уні­вер­ситет ім. Івана Франка), Андрій Павлишин (Український католицький університет).

Конференцію завершено презентацією видань з творами Збіґнєва Герберта і переглядом фільмів Пйотра Залуского на основі творчості Збіґнєва Герберта з коментарями режисера.

Співорганізатором конференції був філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.