Урочисте засідання наукового семінару кафедри української мови імені професора Івана Ковалика, присвячене вісімдесятій річниці від дня народження професора Дмитра Бучка

28.11.2017 | 23:33

Я написав небагато, я зробив небагато, я просто йшов по життю,
як мені було велено, як заповів це Всевишній.
Це все Його робота…”

Дмитро Бучко

23 листопада 2017  року на кафедрі української мови імені професора Івана Ковалика відбувся науковий семінар, присвячений 80-річчю від дня народження Дмитра Бучка – відомого ономаста, доктора філологічних наук, професора.

Праці Дмитра Бучка добрі відомі в Україні та за кордоном, зокрема в Польщі, Чехії, Білорусі, Росії, Болгарії. Дмитро Бучко – один із небагатьох учених, який представляв Україну на міжнародних конференціях та конгресах у Польщі, Чехії, Болгарії, Швеції. Він був професором багатьох університетів, зокрема і Львівського.

Доцент кафедри Олеся Сколоздра-Шепітко виступила із доповіддю про Професора, у якій охарактеризувала наукову спадщину вченого та поділилася спогадами про Дмитра Григоровича: «У науковому житті кожного, очевидно, був ключовий момент. У моєму житті – це зустріч і співпраця із Дмитром Григоровичем Бучком. Я мала честь знати його як викладача, наукового керівника, глибокого ономаста світового рівня та надзвичайно добру й чесну людину з великим серцем. Дмитра Григоровича не стало 11 лютого 2014 р. Біль і смуток і досі переповнюють моє серце, але я щаслива, що можу, як і багато інших колег-ономастів, сказати: «Я теж із бучківського кореня».

Після доповіді члени кафедри переглянули зворушливу відеопрезентацію про вченого, яку підготувала дружина Дмитра Бучка – Ганна Бучко.

На кафедрі також було організовано виставку наукових праць ученого.

 

Інформацію підготувала О. Сколоздра-Шепітко
Фото О. Левчук