Вітаємо бакалаврів і магістрів філології!

15.07.2018 | 17:02

10 липня 2018 року відбулося вручення дипломів бакалаврам та магістрам філології Франкового Університету.

Із побажаннями та вітаннями до випускників звернулися Святослав Пилипчук (професор, декан факультету), Алла Татаренко (професор, завідувач кафедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького), Зоряна Купчинська (професор, завідувач кафедри української мови імені професора Івана Ковалика), Алла Кравчук (професор, завідувач кафедри польської філології), Володимир Працьовитий (професор кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка), Уляна Федорів (доцент кафедри теорії літератури та порівняьного літературознавства), Ірина Мартиняк (асистент кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича), Любов Процак (старший викладач кафедри загального мовознавства).

Власні побажання у музичних виступах висловили й студенти філологічного факультету. Володарі смичків, квінтет “Crescendo” (Ліда Базиляк, Василь Трущак, Мирослав Павлюк, Богдана Ровенчак, Олег Каськун), подарували слухачам чуттєву мандрівку у світ Музики. Зворушила присутніх лірична історія у віденському вальсі від чемпіонів України серед студентів з танцювального спорту, учасників чемпіонатів Європи та світу – Уляни Леськів (студентки філологічного факультету) і Данила Короля (студента Національного університету “Львівська політехніка”). Додали наснаги й настрою слухачам пісні від Христини Леськів, студентки ІІ курсу філологічного факультету, призерки фестивалю-конкурсу “Таланти філологічного факультету».

Яскравими були виступи й самих випускників – фортепіанна мелодія з ностальгійними перезвуками про навчання в Університеті від магістра Іванни Лободяк; “Ти сам вибираєш свій шлях”, “Все буде добре” – побажання та пісні від Юлі Василець і Сашка Ковальчука (гурт «Бенджамін»), дотепні мініатюрки про філологів від чемпіонів університетської осені та студентської ліги КВК – команди філологічного факультету “Анфас”, а також слово Ірини Королюк – магістра філології, голови Студентської ради філологічного факультету у 2015-2017 рр.

Вітаємо дорогих випускників, бажаємо гідно реалізовувати себе в Україні та у світі з любов’ю та повагою до рідного Слова, з приємними згадками про навчання на філологічному факультеті, з вірою в особистісне та професійне зростання. «Перо, мій скальпелю вогненний, Ти мій жорстокий лиходій, мій дикий поклик цілоденний, первоцвіт мій, перволюб мій! Нам розтинати дні ці карі до серцевини, до зорі, куди не дійдуть яничари в облудній словоблудній грі», – поетичним дарунком, а водночас життєствердною спонукою діяти для дипломованих пероносців філологічного факультету прозвучали в урочистій академії рядки з поезій Івана Драча.

Легкого й просторого шляху! Хай щастить!

Ірина Кметь