Візит делегації філологічного факультету до Горохівської школи імені Івана Франка

11.10.2016 | 12:28

7 жовтня 2016 року

делегація філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відвідала Горохівську ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 імені Івана Франка.

20161007_horokhiv_photo01Представники академічної спільноти Львівського університету взяли участь у роботі науково-практичної конференції «Іван Франко – громадський діяч, письменник, фольклорист, мислитель».  На відкритті конференції зі вступним словом та науковими франкознавчими доповідями виступили декан філологічного факультету Святослав Пилипчук, провідний науковий співробітник Інституту франкознавства Микола Легкий та провідний спеціаліст Інституту франкознавства Олег Войтків.

20161007_horokhiv_photo02Після пленарного засідання роботу конференції було продовжено у трьох секціях. На засіданнях секцій дослідження про багатогранну творчість Івана Франка представили науковці зі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, учителі та учні шкіл Горохівського району (Волинська область).

Приємною несподіванкою для університетської делегації стали відвідини шкільного музею, в якому зібрано чимало цікавих фактів з історії школи та міста. Особливо увагу в музеї зосереджено на видатних випускниках школи, серед яких Ростислав Братунь та Євген Сверстюк.

20161007_horokhiv_photo03Під час візиту із дирекцією школи було обговорено умови дальшої співпраці між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Горохівською ЗОШ № 1 імені Івана Франка.

Представники філологічного факультету зустрілися з учнями 10 та 11 класів школи та розповіли про переваги навчання у Франковому університеті.

Олег Войтків