Запрошуємо на “фольклористику” (триває набір на спеціалізацію “фольклористика” спеціальності “філологія”)

20.07.2018 | 08:58

Кафедра української фольклористики імені академіка Філарета Колесси – одна із двох в Україні спеціалізованих інституцій, яка уже більше  чверть століття комплексно досліджує фольклорну традицію українського народу й готує фахівців філологів-фольклористів.

Фольклористична експедиція Кафедри української фольклористики. Місто Старий Самбір. 26.06.2018 року

Фольклор, як відомо, є вагомою складовою національної культури, історії, ідентичності народу загалом. Без вивчення фольклору немислиме ґрунтовне пізнання літературного процесу, мови, життя рідного народу.

Цьогоріч Кафедра української фольклористики відновила набір абітурієнтів на спеціалізацію “фольклористика” у рамках спеціальності “філологія” (шифр спеціалізації 035.09), освітній рівень “бакалавр”. Навчаючись у нас, студенти здобувають ґрунтовну філологічну освіту (українська мова і література), а також фах фольклориста, який відкриває перед ними широкий культурологічний простір, знайомлячи з народною культурою, традиційною звичаєвістю й обрядовістю, побутом, світоглядом народу.

Студентський вертеп. Кафедра української фольклористики. Місто Львів. 27.12.2012 року

Студенти-фольклористи у складі окремої академічної групи здобуватимуть ґрунтовні теоретичні знання на лекціях, практикуватимуть їх на семінарських заняттях, а також у тісній співпраці й під опікою викладачів Кафедри їздитимуть у цікаві й пізнавальні фольклористичні мандрівки (експедиції) у різні куточки України. Вони зануряться в унікальний духовний світ українського народу, доторкнуться до його звичаїв та обрядів, поетичної творчості. Записавши фольклорні твори в експедиціях, студенти матимуть нагоду вивчати й виконувати їх, реконструюючи різноманітні традиційні дійства (андріївські вечорниці, вертеп, обходи з Маланкою, великодні гаївки та ін.), щоб на власному досвіді пізнати особливості побутування народної культури.

Учасники експедиції на бойківській “собані” на Купала. Село Боберка, Турківський район, Львівська область. 7.07.2008 року

Навчання на “фольклористиці” відбувається у дружній атмосфері Кафедри української фольклористики, викладачі якої завжди відкриті до спілкування й допомоги. Для потреб студентів фахова бібліотека Кафедри (і зокрема електронна), Фольклорний архів, Лабораторія фольклористичних досліджень, які забезпечують навчальний процес.

Випускники отримають подвійну кваліфікацію: після бакалаврату (4 років навчання) “Вчитель української мови та літератури. Фольклорист”, після магістратури “Викладач української мови та літератури. Фольклорист”. Це велика перевага і ширша можливість працевлаштування

 

Про освітню програму

Освітня програма: Фольклористика.
Спеціальність: 035. Філологія.
Львівський національний університет імені Івана Франка
Ступінь навчання: Бакалавр.
На базі: Повна загальна середня освіта.
Галузь: Гуманітарні науки.
Спеціалізація: фольклористика
Спеціальність: Філологія.
Факультет: Філологічний факультет.
Освітня програма: Фольклористика.
Тип пропозиції: Відкрита (в т.ч. для іноземців) (із вказанням пріоритетності)
Форма навчання: Денна.
Зарахування: на 1 курс
Термін навчання: 01.09.2018–30.06.2022
Термін подачі заяв: 12.07.2018–26.07.2018

Чекаємо на зустріч 1 вересня!

Колектив  Кафедри української фольклористики імені академіка Філарета Колесси