Зустріч з Аґнєшкою Матусяк

19.11.2016 | 16:58

img_021414 листопада 2016 року відбулася зустріч  з Аґнєшкою МАТУСЯК, літературознавцем, професором Вроцлавського університету, завідувачем Відділу україністики в Інституті слов’янської філології Вроцлавського університету (Польща), яка презентувала свою монографію «У колі української сецесії (Вибрані проблеми поетики творчості письменників “Молодої Музи”)».

1-9920e5ef04Модератором цієї зустрічі був Микола Ільницький, завідувач кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства. Книга Аґнєшки Матусяк присвячена дослідженню сецесійного дискурсу в українській культурі й літературі кінця XIX — початку XX ст., зокрема поетиці молодомузівців з перспективи трьох вузлових позицій: музики, танцю та природи.

Окрім презентації своєї праці, дослідниця акцентувала на тих літературознавчих проблемах, якими вона займається сьогодні – проблеми постколоніалізму та посттоталітарної  травми, покоління та ідентичності тощо. Дякуємо пані Аґнешці та усім присутнім за високо інтелектуальну розмову, а також сподіваємось на подальшу плідну наукову співпрацю між Вроцлавським та Львівським університетами.

img_0208 img_0215