Про Конкурс на здобуття Літературної премії імені Романа Гамади 2024

19.06.2024 | 15:52

Львівський Національний університет  імені  Івана Франка, Національна спілка письменників України, Львівська обласна організація НСПУ  оголошують  Конкурс на здобуття Літературної премії імені Романа Гамади (далі – Премія)  на 2024 рік  для відзначення письменників у номінації «Переклад».

    Премія має всеукраїнський статус.   Премію присуджують  авторам за переклади з різних мов. Рішення журі затверджують ухвалою Вченої ради Львівського національного університету імені І. Франка та ухвалою секретаріату НСПУ, публікується в пресі.

На здобуття Премії приймають високохудожні завершені переклади у вигляді книги або в окремих випадках знакові публікації в часописі
«Всесвіт», оприлюднені протягом останніх п’яти років (не пізніше 31 липня поточного року).
Пропозиції щодо відзначення Премією подають до 10 вересня поточного року на адресу кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича Львівського національного університету імені Івана Франка.
Твори, висунуті на здобуття Премії, подають у 3-х примірниках на ім’я журі разом з листом-клопотанням творчих спілок, бібліотек, наукових установ, університетів, відомих професорів, письменників-перекладачів, видавництв, творчих об’єднань чи окремих осіб, що їх висувають. У листі-клопотанні зазначають прізвище, ім’я та по батькові здобувача, назва твору, час та місце публікації, коротка характеристика.
Премію не присуджують посмертно.
Лавреати отримують дипломи переможців та грошову винагороду.
Премію, як правило, вручають 30 вересня поточного року, в день народження Романа Гамади.
Всі матеріяли на здобуття Премії просимо надсилати на адресу:
79000, м. Львів, вул. Університетська, 1, Львівський Національний університет імені Івана Франка, кафедра сходознавства імені проф. Я. Дашкевича.
(Конт. тел. координатора Наталії Миколаївни: 063 239 5499).