Вебінар, який об’єднав усі покоління львівських словакістів

26.09.2024 | 18:26

#Словацька_мова_та_література_ЛНУ

Сьогодні, 26 вересня 2024 року, відбувся онлайн вебінар на тему “Rozvoj digitálnych zručností s umelou inteligenciou (AI) pre učiteľov”, який провела Ірина Романчук, стейкголдер львівських словакістів, випускниця катедри слов’янської філології ім. проф. Іларіона Свєнціцького за спеціальністю “Словацька мова і література”.

Ця зустріч стала логічним завершення педагогічної (асистентської) практики магістрів-словакістів, адже учасники, а ними також були викладачі-словакісти і студенти-словакісти бакалаврату, навчалися використовувати Chat GPT, платформи для створення презентацій, а також інструменти для генерування зображень і звукових текстів словацькою мовою в освітніх цілях.

Ірина Романчук є засновницею і керівницею онлайн школи словацької мови «Po slovensky». Її школа є офіційним членом європейського Центру інновацій «Learn&lead», який організував цей вебінар. Він об’єднав усі покоління львівських словакістів, які зараз викладають словацьку мову як в Україні, так і за кордоном: від перших випускників до сучасних студентів магістратури і бакалаврату. Вебінар тривав 3 години, проводився словацькою мовою.

Дуже приємно, коли наші випускники-словакісти є успішними у своїй професії та діляться досвідом як з молодшим поколінням, так і своїми колишніми викладачами. Ми пишаємося вами!

Дякуємо за цікавий досвід, студентам і випускникам львівської словакістики за активну участь і сподіваємося на подальші зустрічі!