Вебінари для словацьких вихователів дитячих садочків  і вчителів шкіл Словаччини

12.04.2022 | 09:26

 

Словакістки катедри слов’янської філології імені проф. Іларіона Свєнціцького Львівського національного університету імені Івана Франка, доцент Зоряна Гілецька, аспірантка Ольга Пришляк, студентки магістратури 1 курсу навчання Христина Зозуля і Марта Недовіз, у співпраці з Методично-педагогічним центром Словацької Республіки (Пряшівське відділення) та Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти протягом березня – квітня 2022 року підготували та провели серію вебінарів з основ української мови для словацьких вихователів дитячих садочків і словацьких вчителів шкіл. Метою було навчити слухачів цих вебінарів основ української мови у порівнянні зі словацькою, а також подати основні терміни з певного предмету, які вивчаються у школі (наприклад, математика, хімія, фізика тощо). Усі вебінари відбувалися словацькою мовою.

Щиро дякуємо усім вчителям і вихователям дитячих садочків Словаччини за співчуття, доброту, бажання навчитися основ української мови, щоб могти спілкуватися з українськими діточками і школярами, полегшити їх адаптацію і навчання в словацьких школах.

Дякуємо Методично-педагогічному центру Словацької Республіки (Пряшівське відділення) та Закарпатському інституту післядипломної педагогічної освіти за плідну співпрацю.

#Словацька_мова_та_література_ЛНУ