Відгук Алєксєєвої Ірини про семестрове навчання у Пряшівському університеті в рамках програми Еразмус+

25.07.2024 | 15:44

#Словацька_мова_та_література_ЛНУ

Хочу висловити щиру подяку організаторам програми Еразмус+ і всій команді викладачів Пряшівського університету, які проводили наші лекції та практичні заняття. Особлива вдячність моїм викладачам із рідного львівського університету, доцентам катедри слов’янської філології імені проф. Іларіона Свєнціцького Гілецькій Зоряні Ігорівні та Ході Лідії Дмитрівні, за їхній внесок у моє навчання і знання словацької мови, літератури та культури, які стали неоціненними під час мого перебування у Словаччині. Це був мій другий досвід стажування, цього разу на сході Словаччини, і він виявився надзвичайно цікавим, тому що дозволив порівняти особливості традицій, природи та мови цієї частини країни.
У Пряшеві я мала чудову можливість покращити свої навички та знання як педагога. Цей досвід стане надзвичайно важливим для моєї майбутньої діяльності, адже мені вдалося дізнатися багато нової та корисної інформації. Викладачі були надзвичайно професійними і доброзичливими, що сприяло моєму розвитку й самовдосконаленню.
Усі отримані знання під час навчання я змогла застосувати на практиці в межах мого навчання у Пряшівському університеті у дитячому садку. У рамках практики педагоги розповіли нам про особливості ведення документації, а також про необхідні освітні документи та вимоги у закладах освіти для дошкільнят. Наше завдання включало розробку і проведення різноманітних інтерактивних занять, а також підготовку виступів для дітей.
Під час навчання мені пощастило познайомитися не лише зі словаками, а й з іншими студентами за обміном. Це був чудовий досвід, який дозволив мені порівняти, як словацьку культуру сприймають і пізнають люди різних національностей. Завдяки цьому стажуванню у мене з’явилося багато друзів з інших країн, зокрема з Туреччини, Франції, Марокко, Румунії й Іспанії.
Цей досвід був надзвичайно важливим для мене як у професійному, так і особистому плані. Він зробив мене більш відкритою до нових вражень та досвіду, а також допоміг визначитися з подальшим професійним розвитком і не тільки. Я дуже вдячна всім, хто сприяв цій неймовірній подорожі, яка збагатила мене новими знаннями, навичками та незабутніми враженнями.