Вітаємо магістрів філології!

25.01.2023 | 12:15

 

24 січня 2023 року відбулося урочисте вручення дипломів магістрам філології Франкового Університету.

Після спільного виконання Гімну України учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя за незалежність України. Із вітаннями до випускників звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар, який наголосив на важливості боротьби за Українське Слово, особливо в сучасних умовах війни. В.о. декана Роман Крохмальний подякував випускникам за їхню активну позицію та ініціативи, а також наголосив, що двері alma matter завжди для них відчинені. До привітань долучилися Володимир Микитюк (завідувач кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка), Флорій Бацевич (завідувач кафедри загального мовознавства), Ольга Сорока (завідувач кафедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького).

     

Від імені випускників виступила Катерина Кругова, яка поділилась своїми емоціями та враженнями від навчання на філологічному факультеті: “Наша магістратура могла бути звичайною. Ми просто б вивчали нові поняття та терміни, дискутували б про літературний процес та обговорювали б твори Івана Франка. Але хтось розгорнув том зі словом «війна». До тієї словникової статті додається «повномасштабне вторгнення», «ракетна небезпека» — багато слів, які ще довго будуть викликати страх. Але навіть тоді ми вписуємо туди й позитивні словосполучення «кіт Степан» та «пес Патрон», «Байрактари», «звільнення Херсона». Поки що ці словникові статті не завершені. Але знаю, що останнім там буде словосполучення «Перемога України».

Сьогодні ми закінчили том, який тривав майже 6 років. Впродовж цього часу ми відкривали з різних сторін насамперед Україну та українців, бо досліджували мову та літературу. Я щиро вдячна філологічному факультету, який протягом цих років, окрім того що давав знання, ще й стимулював їх використовувати, робити власні дослідження. Дякую викладачам, які робили процес навчання цікавим і змушували закохуватись у свій предмет. Щиро бажаю навчити ще не один потік юних філологів та філологинь! Вірю, що у кожного з нас попереду ще величезна кількість десятків, а то й сотні тисяч томів, наповнених як позитивними, так і трохи негативними словами і словосполученнями. Залишилось тільки їх дослідити!”
       

     

Ми вітаємо наших випускників та бажаємо їм міцного здоров’я, мудрості та успіхів у професійному житті на славу Україні!