Зустріч зі стейкхолдерами студентів ОП “Літературна творчість”

02.03.2023 | 18:00

1 березня 2023 року для студентів магістратури І-го року навчання за ОПП “Літературна творчість” (гарант – професор Гнатюк М. І.) була організована зустріч із редакторами «Видавництва Старого Лева». Від кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства участь взяли завідувач кафедри, професор Михайло Гнатюк та доцент Мар’яна Челецька. Також із профорієнтаційною метою були запрошені випускники бакалаврату ОП “Літературна творчість”.

«Видавництво Старого Лева» — українське видавництво, що функціонує на ринку з грудня 2001 року. Серед співробітників видавництва багато працівників, які отримали диплом філолога. Передусім добре себе зарекомендували у видавництві й ті, хто навчався за ОПП “Літературна творчість”, оскільки тут особливо цінують грамотних, філологічно гнучких, а насамперед креативних молодих людей, зокрема й тих, хто є учасниками літературного процесу та намагаються знайти своє місце у світі письменства.

Головна редакторка ВСЛ Мар’яна Савка розкрили студентам секрети майстерності видавця як багатопрофільного компетентного фахівця, наголосили на відкритості та готовності до співпраці з людьми, які володіють різноманітними компетенціями: від редакторсько-коректорських до менеджерсько-промоційних. Основними вимогами до своїх працівників вважають уміння працювати в команді, комунікаційні та організаційні навички. Випускові редакторки відділів Оксана Антонів, Ольга Горба та Дмитро Подолянчук поділилися своїм досвідом роботи у видавничій справі, цікавинками та труднощами, які виникають у процесі вибору книжок, співпраці з авторами та перекладачами, а також постійними викликами від читацької авдиторії, до яких постійно повинні бути готові ті, хто працюють із книгами.

Ця зустріч із видавцями дала змогу студентам магістратури ближче познайомитися з колективом та отримати відповіді на свої запитання щодо книготорговельного бізнесу та вимог до фахівців, які відповідали б критеріям сучасного ринкового попиту.