57 літня школа словацької мови і культри Studia Academica Slovaca

18.08.2021 | 15:03

Це літо могло пройти як і всі ці минулі роки, проте доля завжди готує приємні сюрпризи.

Впродовж двох тижнів мені пощастило стати учасницею літньої школи словацької мови та культури SAS. За цей період, я не просто вивчала словацьку мову й її граматику. За цей час, я познайомилась з прекрасними людьми та з чудовою лекторкою Яною Вішкрябковою, яка допомагала у всьому і кожному. Ця школа є чудовою нагодою, щоб перебороти мовний бар’єр, оскільки на заняттях були різні інтерактивні завдання, де в менших групах студенти спілкувались та виконували завдання словацькою мовою. Ми також мали можливість представити іншим студентам свою країну Україну, й зокрема наше старовинне місто Львів.

Окрім мовних занять, найбільше мені сподобались лекції, де ми дізнавались про культуру та традиції словаків, а також віртуальні екскурсії по Братиславі та Бойницьким замком. І на завершення літньої школи ми мали змогу послухати гурт WAF band, який полонив наші серця своїми піснями.

За можливість навчатись у одній з найкращих літніх шкіл Європи, я вельми вдячна нашому філологічному факультету, катедрі слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького, зокрема особливо вдячна викладачці словацької мови Зоряні Гілецькій. Дякую також Центру словацької мови як іноземної (SAS) Університету Коменського (м. Братислава, Словаччина) #StudiaAcademicaSlovaca та його керівниці Яні Пекаровічовій.

Надія Смольська, студентка-словакістка, 3 курс