58 ЛІТНЯ ШКОЛА СЛОВАЦЬКОЇ МОВИ І КУЛЬТРИ STUDIA ACADEMICA SLOVACA

04.09.2022 | 10:29

Цього літа мені випала нагода вперше взяти участь у літній школі словацької мови SAS, тож, ділюся враженнями.

Два тижні спілкування, обміну життєвим досвідом та навчання промайнули швидше, ніж здавалося на перший погляд. У дружній і безпосередній атмосфері відстань у сотні кілометрів між студентами та лектором була зовсім непомітна, щодня мова здавалася все ближчою.

Мене захопило те, як природньо на заняттях ми поєднували частину розмовну, граматичну та безупинно заглиблювалися у культуру Словаччини і не тільки. Усі ми (студенти) під‘єднувалися на заняття із різних куточків світу: Великої Британії, Болгарії, України, Словенії і Сербії. Мене гріла думка про те, що у нас є спільна мета, задля якої ми працюємо разом. Я також хочу відзначити чималий внесок нашого лектора, адже саме завдяки йому ми мали змогу навчатися з чудовим настроєм, дізнатися про Словаччину, її культуру та людей зокрема те, про що не напишуть у статтях чи книжках. Обмін нашими думками і знаннями був, звісно, безцінним. Кожен день був наповнений чимось новим та цікавим, тож кортіло чим швидше дізнатися тему наступного заняття, і це мені також дуже подобалося.

Я щиро вдячна за цей час, проведений із користю, та за масу позитивних емоцій, які наповнювали мене під час спілкування і навчання. Це був, безперечно, незабутній досвід.

Окрема вдяка за таку можливість навчання доценту катедри слов’янської філології імені проф. Іларіона Свєнціцького  Гілецькій З.І. та літній школі SAS 2022.

                                                                            Ірина Алєксєєва, студентка-словакістка 2 курсу