Британець і Словаччина

27.04.2022 | 15:29

26 квітня 2022 року студенти-словакісти катедри слов’янської філології імені проф. Іларіона Свєнціцького взяли участь в онлайн зустрічі з британцем Джонатаном Гресті (Jonathan Gresty), який уже 30 років живе в Словаччині, працює у Пряшеві викладачем університету, а також є перекладачем. Джонатан Гресті є автором роману “Cudzincov kabát”, в якому описано досвід іноземця, що намагається зрозуміти менталітет і культуру маленької країни в серці Європи.

Під час дискусії учасники отримали відповіді на такі питання:

Чому британець вирішив жити у Словаччині? Як виглядає Словаччина в очах іноземця, який тут живе? Як змінилася і чи змінилася Словаччина за останні 30 років? Що може іноземців у Словаччині найбільше здивувати? Чим схід Словаччини відрізняється від інших регіонів? А також

Чому британець вирішив написати роман про Словаччину словацькою? Як проходив процес написання? Які труднощі виникали при написанні книжки іноземною мовою?

Дякуємо лекторці словацької мови і культури у Польщі Мирославі Кисельовій за можливість взяти участь у цій зустрічі, а автору роману Джонатану Гресті за цікаву розмову.