Дистанційне навчання має не лише недоліки, але й переваги.

24.04.2021 | 14:17

Для когось онлайн навчання – це не зручно та нудно, а для нас – це нові можливості повчитися в досвідчених людей з інших куточків світу.
22 квітня 2021 року студентки-словакістки кафедри слов’янської філології ім. проф. Іларіона Свєнціцького вкотре взяли участь у науково-методичному вебінарі для викладачів і вчителів словацької мови як іноземної, який організував Центр словацької мови як іноземної (SAS) Університету Коменського (м. Братислава, Словаччина).

У першій частині вебінару викладачка Рената Каменарова проаналізувала ті ситуації , коли можна говорити про словацьку мову як іноземну, назвала основні терміни білінгвістики, які варто знати та використовувати в практиці, а також на прикладах показала, як можна легко зацікавити учнів вчити словацьку мову та пояснила, чим вивчення мови відрізняється від її засвоєння.
Після невеликої перерви викладачка Ева Шпанова пояснила, яку роль відіграє вчитель та батьки в тому, як дитина засвоює матеріал, детально розглянула питання мети та способів вивчення словацької мови, а також поділилася власними досвідом у викладацькій сфері. За її словами, учнів завжди потрібно мотивувати, інакше цікавість до вивчення мови зникає, унаслідок чого знижується і рівень її володіння.
Наприкінці вебінару учасники мали змогу на власному досвіді переконатися, наскільки дієві додаткові активності пов’язані з вивченням словацької мови та отримали безцінний досвід спілкування зі своїми однодумцями – колегами, попиваючи каву по різні боки екрану.
Вебінар «S učiteľmi nа káve» ̶ це те, що мотивує нас не стояти на місці, а вчитися новому, ставати професіоналами своєї справи.
Студентка-словакістка 4 курсу Христина Зозуля