Екскурсія студентів ФЛС-22 до Львівської національної наукової бібліотеки імені Василя Стефаника

28.04.2023 | 09:58
12 квітня група ФЛС-22 (сербісти та словакісти) на пропозицію проф. Людмили Васильєвої відвідала Львівську національну наукову бібліотеку імені Василя Стефаника та ознайомилися з нашими можливостями як користувачів, а також відвідала виставку, присвячену кардиналу Любомиру Гузару. Захід відбувся у межах курсу «Основи наукових філологічних (мовознавчих) досліджень».

26 квітня наша група відвідала Інститут досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів цієї ж бібліотеки. Ми мали чудову нагоду поспілкуватись з поважним письменником, журналістом, режисером і просто приємною людиною — паном Зиновієм Суходубом. Він розповів нам більше про місто Львів, його історичні споруди та архітектурні стилі. Ми мали змогу роздивитися вміст читацького залу, подивитись на книгосховища, послухати скрип двухсотрічних сходів і пожартувати про низькі двері в жіночу вбиральню (в них дуже кумедно виглядають двері в жіночу вбиральню через їх висоту, вони висотою десь 170см). Далі нам показали виставковий зал з картинами і кількома скульптурами. Картини були просто вражаючі, вже в обговоренні після екскурсії, ми зʼясували що кожен з групи знайшов в цій галереї щось своє і кожному подобались зовсім інші твори. Єдине на чому ми зійшлись, це на тому, що всі гарно провели час! Завершив цю екскурсію пан Зиновій рецитуванням вірша Василя Симоненка: «Ну, скажи, хіба не фантастично…» що не залишило байдужими навіть тих учасників нашої групи, що є так би мовити, далекими від поезії. Відвідини завершилися символічним прощанням що символізує сонце і єдність.

Екскурсія залишила дуже гарне враження і у всієї групи, ми дуже гарно провели час і будемо згадувати про цей день з теплотою у серці.