Фольклористична (фольклорна) практика 2021

23.06.2021 | 10:31

До уваги студентів-першокурсників  спеціалізацій “українська мова і література”, “літературна творчість” (спеціальність “філологія”) та спеціалізації “українська мова і література” (спеціальність “середня освіта”), які у цьому семестрі мають фольклористичну (фольклорну) практику.

Пропонуємо Вам такий порядок підготовки до проведення фольклористичної практики:

1. На спеціальній сторінці Лабораторії фольклористичних досліджень – Студентська фольклористична практика за місцем проживання – ознайомтеся із загальною інформацією про фольклористичну практику, з методичними матеріалами, необхідними для проходження практики.

2. Зі сторінки “Студентська фольклористична практика за місцем проживання” завантажте методичний посібник “Вовчак Андрій, Довгалюк Ірина. Документування фольклорної традиції. Засади організації і проведення фольклористичного польового дослідження, транскрибування й архівування зібраного фольклорного матеріалу” (Львів, 2021) і самостійно опрацюйте розділ 1 “Організація фольклористичного польового дослідження” і розділ 2 “Методика польової роботи” цього посібника.

3. Перегляньте відеоконсультації з питань проведення фольклористичної практики:

4. Коли студенти групи самостійно опрацюють зазначені вище методичні матеріали, староста групи може звернутися до керівника фольклористичної практики і домовитися про проведення онлайн-консультації з питань проходження практики.

Подаємо список керівників фольклористичної практики за академічними групами (завантажити).

З усіма питаннями щодо організації та проведення фольклористичної практики студентам насамперед потрібно звертатися до свого керівника практики (найкраще через електронну пошту).

З робочими питаннями щодо організації та проведення фольклористичної практики студенти і викладачі можуть звертатися у Лабораторію фольклористичних досліджень за адресою folklorelaboratory@gmail.com (просимо вказувати тему листа “Фольклористична практика”).

Доц. Андрій Вовчак