Future bachelors marathon 2023

17.07.2023 | 20:40

Сьогодні наші вступники вже безпосередньо на порозі вибору свого майбутнього. Цей вибір, звичайно, є складним, адже потрібно вивчити та проаналізувати чимало інформації, зважити все і обрати той напрям та професію, які надалі стануть справою усього життя. Саме тому Львівський університет організував та провів чотириденний марафон майбутніх бакалаврів – Future bachelors marathon 2023 – який був покликаний надати нашим абітурієнтам якнайбільше важливої інформації стосовно умов вступу, освітніх програм, поселення в гуртожитки, військового обліку, написання мотиваційного листа, особливостей студентського життя та навчання.

Упродовж цих чотирьох днів наші абітурієнти мали змогу поспілкуватися з першим проректором Львівського університету Андрієм Федоровичем Гукалюком, відповідальним секретарем приймальної комісії Наталією Міщук, представниками адміністрації та студентства 19 факультетів Львівського університету та педагогічного фахового коледжу, головами провідних студентських організацій: Профкому студентів та Студентського уряду, – заступником керівника Студмістечка, керівником Відділу військового обліку.

У перший день нашого Future bachelors marathon 2023 абітурієнтів привітав перший проректор Львівського університету Андрій Гукалюк. “Ми впевнені, що такі події дуже важливі, зокрема коли вони відбуваються саме напередодні подачі заяв. Адже впродовж цього Марафону наші вступники мали змогу ще раз пригадати собі алгоритм дій та прослухати презентації всіх факультетів, почути про написання мотиваційного листа, залишити свої запитання до приймальної комісії тощо. І врешті-решт сьогодні вони можуть значно простіше дивитися на процес вступної кампанії, а, можливо, саме за ці дні хтось зробив свій вирішальний вибір на користь того чи іншого факультету або спеціальності”, – переконаний Андрій Федорович.

Також до слухачів з інформативними доповідями-презентаціями звернулася відповідальний секретар приймальної комісії Наталія Міщук та 5 факультетів. Факультет журналістики представили заступники декана Андрій Яценко, Наталія Шайда та голова профбюро Софія Сиванич, факультет культури та мистецтв – відповідальна за профорієнтацію доц. Софія Роса-Лаврентій та голова профбюро Адріана Кринська, факультет педагогічної освіти – голова профбюро Єлизавета Оленська й голова студентської ради Каріна Шевчук, філософський факультет – представниці студентського самоврядування Катерина Найдьон та Карина Степаненко, педагогічний фаховий коледж – відповідальна за профорієнтаційну роботу  Галина Сенич та в.о голови студентської ради Джавала Ірина.

Другий день був насичений інформацією, адже для наших вступників виступили аж 8 факультетів: про факультет електроніки та комп’ютерних технологій розповів декан Юрій Фургала, механіко-математичний факультет представила заступниця декана Марта Малоїд-Глєбова, факультет прикладної математики та інформатики – в.о. декана Іван Дияк та голова студради Северин Шевчук, фізичний факультет – в.о. декана Чорнодольський Ярослав Миколайович, завідувач кафедри астрофізики Мелех Богдан Ярославович, біологічний факульте – декан Ігор Хамар, хімічний факультет – декан Григорій Дмитрів, географічний факультет – декан Володимир Біланюк та заступник декана Любомир Безручко, геологічний факультет – в.о. декана Сергій Ціхонь та представниця студентства Анастасія Павленко.

У третій день марафону себе представили ще 7 факультетів Львівського університету: філологічний (в.о. декана Роман Крохмальний та голова студентської ради Марія Притула), факультет іноземних мов (заступниця декана Юлія Олегівна Наняк та голова наукового товариства Марія Тацинець), історичний (заступник декана Віктор Гуменний та голова профбюро Марія Шкурлатович), економічний факультет (декан  Ростислав Михайлишин), факультет міжнародних відносин (заступних декана Ігор Бик), факультет управління фінансами та бізнесу (декан Андрій Стасишин і представниця студентської ради Марія Пилат) та юридичний факультет (заступник декана Віталій Чорненький та представниця студенства Олена Демченко).

Останній, четвертий, день марафону був присвячений різноманітним питанням, які цікавлять вступників: про роботу Студентської ради розповіла її голова Анжеліка Кульчицька, про роботу Профкому студентів – його голова Микола Спересенко. Також заступник студмістечка Ілля Туровський розказав про всі деталі поселення в гуртожиток, розподіл за факультетами та особливості кімнат. Не менш актуальною була доповідь начальника відділу військового обліку Ігоря Говенка, який відповів на запитання абітурієнтів щодо необхідних документів та можливостей навчання на військовій кафедрі.

На завершення вступники мали змогу взяти участь у Q&A session із відповідальним секретарем приймальної комісії Наталією Міщук, а також почерпнути лайфхаки написання мотиваційного листа від фахівця із профорієнтації Центру маркетингу та розвитку, студентки ІІ курсу Магістратури філологічного факультету Юлії Васьків.

Але яка подія без подарунків? Тож Львівський університет подарував нашим вступникам можливість виграти вхідні квитки до Ботанічного саду, а також Будинку вчених. Переможці отримають свої сертифікати вже незабаром.

Та і це ще не все, адже вже 18-го липня наші абітурієнти зможуть відвідати зустріч зі студентськими активом, а також адміністрацією Університету наживо. Віримо, що вже після неї у вас абсолютно не залишиться сумнівів щодо першого пріоритету – його по праву займе у вашому серці Львівський університет.

Відео: