Гуманітарна та політична ситуація у сучасному Судані: вебінар Джорджтаунського університету (Вашингтон, США)

20.03.2024 | 09:16
19 березня 2024 р. Центр сучасних арабських досліджень (Center for Contemporary Arab Studies) за підтримки програм із конфліктології (Conflict Resolution Program) та африканістики (African Studies Program) Джорджтаунського університету (Georgetown University) організували вебінар, присвячений сучасній історії гуманітарно-політичної ситуації в Судані. Вебінар модерувала доктор Лахра Сміт (Lahra Smith). Головними доповідачами на вебінарі виступили експерти-африканісти: доктор Май Хассан (Mai Hassan), юрист Абдуллагі Бору Халакхе (Abdullahi Boru Halakhe) та журналістка Кхолуд Кхайр (Kholood Khair).
Учасниками вебінару також були викладачі кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича (ас. Оксана Щупаківська та доц. Андрій Мацкевич) і студенти-арабісти цієї ж кафедри.
Доповідачі на вебінарі розповіли про сучасну гуманітарну кризу в Судані, що розгорнулася на тлі ескалації насильства та складної геополітичної ситуації і постала одним із найважчих випробувань, з яким Африканський регіон зіткнувся за останні роки. Доповідачі також відповіли на питання учасників вебінару, окресливши основні події сучасної історії Судану та перспективи його майбутнього розвитку.