Історії кохання словацьких романтиків

21.03.2023 | 20:13

Сьогодні, 20 березня 2023 року, студенти-словакістки катедри слов’янської філології ім. проф. Іларіона Свєнціцького разом із доцентками нашої катедри Зоряною Гілецькою і Лідією Ходою взяли участь в онлайн лекції на тему «Príbehy lásky. Podoby ľúbostnej poézie slovenských romantikov». Лекція розпочалася з привітання Надзвичайного і Повноважного посла Словацької республіки в Україні пана Марека Шафіна, який висловив свою підтримку Україні у важкий для нас час, а також розвитку словакістики в Україні.

Головною доповідачкою була  доцентка Пряшівського університету (Словаччина) Ґабріела Мігалкова, яка у своїй лекції проаналізувала романтичну поезію Андрея Сладковіча, Сама Возара, Яна Калінчяка. Цікавими були порівняння поезії словацьких авторів з поезією Тараса Шевченка. Студенти-словакісти декламували уривки поезії словацькою й українською мовами.

Щиро дякуємо професорці Яні Кесселовій, лекторці словацької мови і культури в Ужгородському університеті, за запрошення і можливість взяти участь у цікавій лекції та зустрічі.

#Словацька_мова_та_література_ЛНУ