Кінолекторій, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні

22.02.2023 | 00:35

Пропонуємо матеріал Пресцентру:

21 лютого 2023 року на філологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся кінолекторій, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Організували захід студентські самоврядні організації філологічного факультету.

На початку зустрічі до присутніх звернувся в.о. декана філологічного факультету Роман Крохмальний. «Сьогодні – Міжнародний день рідної мови, коли українська земля, на жаль, палає від вибухів і від пострілів. Але ми віримо, що ця війна завершиться швидко і завершиться нашою перемогою. Наш кінолекторій, хоч і присвячений події, яка має 9-літню історію, але насправді це продовження історії багаторічного протистояння, яке триває досі, і віримо, воно буде переможним», – зазначив Роман Олексійович.

Зі вступним словом перед учасниками заходу виступив проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар. Володимир Михайлович наголосив, що студенти і працівники Львівського університету завжди одними з перших відгукуються на несправедливість, гостро реагуючи на виклики сучасності.

«Під час подій Революції Гідності Львівський національний університет імені Івана Франка піднявся чи не першим, адже молодь – це та сила, яка надзвичайно вразлива до всіх проявів соціальної несправедливості, до обману, до позбавлення її можливості жити по-новому, в прогресивнішому світі, в об’єднаному Європейському суспільстві», – зазначив Володимир Качмар.

Володимир Михайлович продемонстрував присутнім презентацію, яка розповіла про те, яким був Львівський університет під час подій Революції Гідності, розповів про львівський та київський євромайдани та Героїв Університету, які поклали свої життя за Гідність і Свободу українського народу.

Надалі учасники заходу переглянули документальний фільм про Майдан та Революцію Гідності «Зима у вогні».

Нагадаємо, напередодні 20 лютого 2023 року на історичному факультеті відбувся квізо-кінолекторій до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.