Китаїсти в Будапешті: 10-й тренінг-конференція для викладачів китайської мови з Центральної та Східної Європи

22.11.2022 | 15:09

17-21 листопада доцент кафедри сходознавства ЛНУ Ілійчук Ірина взяла участь у 10-му тренінгу-конференції для викладачів китайської мови з Центральної та Східної Європи в м.Будапешт (Association of Chinese Language Teachers of Central and Eastern Europe, Budapest).

Організаторами тренінгу виступив Інститут Конфуція при Лорандському університеті. Тема виступу Ірини: “Викладання китайської мови в західній Україні”.
В промові розповіли про китаїстику в Україні, про викладання китайської мови в Львівському національному університеті та  Івано-Франківському Прикарпатському національному  університеті ім.В.Стефаника., а також про партнерів згаданих університетів – КНУ та КНЛУ. Ірина розповіла про труднощі викладання китайської в умовах війни та знову наголосили на бажанні відкриття інституту Конфуція в західнійУкраїні. Також згадала про наймолодшу вчительку китайської мови – Гао Марію-Ніколь – дочку Ірини Ілійчук.
Цього разу було 80 вчителів китайської мови з 11 країн. Вітальне слово звучало від ректора Лорандського університету, від директорів інституту Конфуція Лорандського університету та директора Центру китайсько-іноземних мовних обмінів.
Вдякуємо ЗСУ і віримо в перемогу!