Лайфхаки для вступників: актуальні відеоматеріали

21.07.2021 | 17:36

Шановні абітурієнти!

Пропонуємо до ознайомлення корисну інформацію від  vstup.edbo.gov.ua щодо

обрання спеціальності і подання заяв через електронну систему;

Безпосередній вибір майбутньої спеціальності. Як зробити це, не виходячи з дому?

Для початку необхідно перейти на сайт https://info.edbo.gov.ua і зайти у розділ ВСТУП.

Конкурсна пропозиція – пропозиція закладу освіти щодо кількості місць для прийому вступників на певну освітню програму за спеціальністю.

Важливу роль відіграє конкурсний бал поданої заяви. Спочатку враховується конкурсний бал (КБ), а вже потім – пріоритет.

Комплексна оцінка досягнень вступника обраховується за результатами вступних випробувань та іншими показниками з точністю до 0,001.

Для вступу для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) на основі повної загальної середньої освіти (ПЗСО) конкурсний бал розраховується за формулою:

КБ=К1*П1+К2*П2+К3*П3+К4*А+К5*ОУ+К6*МЛ

При поданні електронних заяв звертайте увагу на коефіцієнти до кожного вступного випробування. Існують декілька видів коефіцієнтів:

  • галузевий;
  • регіональний;
  • першочерговий;
  • сільський.

Пріоритет вказує на черговість розгляду Ваших заяв на вступ. Безпосередньо під час подання заяв Вам потрібно розташувати їх у порядку зацікавленості, де на першому місці буде заклад, в якому Ви бажаєте навчатися найбільше. Наступний – з нижчим пріоритетом.

Також Вам варто пам’ятати і ставитись до цього дуже уважно – після подання заяви змінити пріоритетність неможливо!

Під час роботи алгоритму адресного розміщення заяви розглядаються почергово, а не одномоментно. Припустимо, Ви подали всі 5 заяв, спочатку до розгляду береться заява з першим пріоритетом. Якщо ця заява отримала рекомендацію на бюджет – інші заяви не розглядаються. Якщо ж заяві відмовлено, розглядається друга тощо.

детальніше…

джерело