Враження студентки-богемістки Олександри Мазуренко про навчання на Літній школі слов’янських (богемістичних) студій (Брно, Чеська Республіка)

26.08.2021 | 14:42

Літо – це найкращий період для вивчення або вдосконалення навичок володіння іноземною мовою.

Я дуже вдячна викладачам кафедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького Львівського національного університету імені Івана Франка, а також Генеральному консульству Чеської Республіки у Львові та Південноморавському краю Чеської Республіки за можливість стати учасницею Літньої школи слов’янських (богемістичних) студій при Масариковому університеті в м. Брно (Чеська Республіка).

Літня школа слов’янських (богемістичних) студій (Letní škola slovanských (bohemistických) studií) – це поєднання інтенсивного навчання і цікавого дозвілля: вивчення чеської мови, повноцінне занурення в мовне середовище, тематичні лекції та семінари, супровідна культурна та екскурсійна програма.

Цього року літня мовна школа проводилась у змішаному форматі. І хоч я не мала можливості фізично бути присутньою у Чехії і відвідувала заняття онлайн, я познайомилася з учасниками з Франції, Італії, Німеччини, Естонії, Словенії та Іспанії, які відвідували заняття очно. Це був цікавий досвід і міжкультурний обмін.

Програма навчання складалася з інтенсивного курсу чеської мови, спеціальних семінарів і лекцій. Заняття проходили в дружній та невимушеній атмосфері. Варто також зазначити, що велику увагу було приділено тому, аби допомогти студентам подолати мовний бар’єр і розвинути свої розмовні навички.

Дякую Літній школі слов’янських (богемістичних) студій за нові знання та безцінний досвід.

Олександра Мазуренко, студентка-богемістка Львівського національного університету імені Івана Франка