Львівські студенти-філологи на Фестивалі науки у Східноєвропейському університеті в Луцьку

21.05.2017 | 20:23

 

Група студентів-філологів Львівського національного університету імені Івана Франка взяла участь у Фестивалі науки, що відбувався 15–16 травня 2017 року на факультеті філології та журналістики Східноєвропеського національного університету імені Лесі Українки. До участі в цьому науковому заході їх запросив декан факультету філології та журналістики Юрій Громик.

Львівські студенти, яких представляли Марія Вельган (ФЛУ-21), Ганна Габчак (ФЛУ-21), Сніжана Гой (ФЛТ-51м), Вікторія Зинич (Флу-21), були присутні на відкритті конференції та пленарному засіданні, де виступали відомі філологи-україністи із Луцька: літературознавці Марія Моклиця, Надія Колошук та Сергій Романов, етнолінгвіст Маргарита Жуйкова. Студенти-львів’яни виступили на двох секційних засіданнях: «Актуальні проблеми української сучасної діалектології та ономастики» та «Тенденції художніх пошуків в українській літературі ХХ – початку ХХІ ст.», якими керували професор Григорій Аркушин і доцент Вікторія Сірук. Їхні гостьові доповіді викликали інтерес в учасників секційного засідання і «спровокували» чимало запитань.

Львівські студенти-філологи в рамках культурної програми конференції мали змогу відвідати Музей Лесі Українки Східноєвропеського національного університету імені Лесі Українки. Екскурсію в ньому провела завідувач музею, відомий лесезнавець Тетяна Данилюк-Терещук. Її розповідь значно розширила відомості та уявлення гостей про життя і побут славетної письменниці Лесі Українки. Крім того, молоді франківчани отримали можливісь відвідати у Луцьку Старе місто та Замок Любарта.

Щирі люди, посмішки волинських студентів супроводжували львів’ян упродовж усієї конференції. Тож учасники зі Львова дякують усім, хто заопікувався ними у Луцьку, зокрема, декану факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки Юрію Васильовичу, котрий гостинно зустрів гостей, а також магістрантам, котрі провели незабутню екскурсію і зробили чудові фото!

Учасники поїздки на Волинь задоволені також тим, що вдалося налагодили тісні зв’язки з луцькими студентами від Наукового товариства філологічного факультету (його Голова – Ольга Дика), яке вони предсталяли у Східноєвропеському національному університеті імені Лесі Українки, здобули цінний досвід презентації власних наукових здобутків та отримали море позитивних емоцій від спілкування та самої подорожі.

На майбутнє запрошуємо лучан відвідати наш аlma mater!

Ганна ГАБЧАК, Сніжана ГОЙ