Меланхолія в сучасній арабській літературі та культурі: львівські сходознавці на вебінарі Університету Торонто

21.03.2024 | 09:00

20 березня 2024 р. доц. Юлія Заза та доц. Андрій Мацкевич долучилися до вебінару, організованого кафедрою близькосхідних цивілізацій Університету Торонто (Department of Near & Middle Eastern Civilizations, University of Toronto). Вебінар був присвячений обговоренню нещодавно опублікованої книжки професора порівняльного літературознавства та близькосхідних мов і культур Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Нурі Ґана (Nouri Gana, Professor of Comparative Literature & Near Eastern Languages and Cultures, University of California in Los Angeles) “Меланхолійні акти: поразка і культурна критика в арабському світі” (“Melancholy Acts: Defeat and Cultural Critique in the Arab World”, Fordham, 2023).

Нурі Ґана, присутній на вебінарі, розповів про шляхи розвитку сучасної арабської культури та літератури в умовах соціополітичної нестабільності та воєнного часу, зокрема у контексті ізраїльсько-палестинського конфлікту.
Усі присутні могли приєднатися до жвавої дискусії і дізнатися більше про художні особливості творчості таких палестинських письменників, як Гассан Канафані та Махмуд Дервіш.