Міжнародна наукова конференція з нагоди 20-ліття кафедри польської філології

22.04.2024 | 10:25

19–20 квітня 2024 р. відбулася Міжнародна наукова конференція з нагоди 20-ліття кафедри польської філології „Сучасні виклики у викладанні українцям польської мови, літератури та культури” („Współczesne wyzwania w nauczaniu Ukraińców języka, literatury i kultury polskiej”).

В урочистому відкритті конференції взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці д.ю.н., проф. Сергій РІЗНИК, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань та розвитку д.і.н., проф. Володимир КАЧМАР, декан філологічного факультету к.ф.н., доц. Роман КРОХМАЛЬНИЙ, консул Генерального консульства Республіки Польща з питань міжнародної співпраці та Полонії Дорота ДМУХОВСЬКА, завідувач кафедри польської філології к.ф.н., проф. Алла КРАВЧУК і к.ф.н., доц., в.о. завідувача кафедри в 2023-2024 н.р. к.ф.н., доц. Оксана ЛОЗИНСЬКА.

На пленарному засіданні виступили відомі українські та польські науковці: проф., габ. д-р Пьотр ЖМІГРОДСЬКИЙ, д.ф.н., проф. Сергій ЄРМОЛЕНКО, проф., габ. д-р. Йоланта ТАМБОР, д.ф.н., проф. Флорій БАЦЕВИЧ, проф., габ. д-р Пшемислав ҐЕМБАЛЬ, д.ф.н., проф. Алла ТАТАРЕНКО. Проф. Алла КРАВЧУК і доц. Оксана ЛОЗИНСЬКА, розпочинаючи пленарне засідання, ознайомили учасників конференції з історією та сучасними викликами полоністики у Львівському університеті.

Учасниками конференції стали представники 52 університетів і наукових установ з 5 країн світу (України, Польщі, Литви, Німеччини, Китаю). Під час конференції було виголошено 102 доповіді.

Повна програма конференції доступна за покликанням : Programa_2024