Мистецький перформанс на екологічну тему «Поєднання непоєднуваного»

05.05.2023 | 21:38

5 травня  2023 року в приміщенні Мистецького простору на кафедрі слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького відбулася мистецька екологічна імпреза „Поєднання непоєднуваного“ за участі викладачів і студентів слов’янського відділення філологічного факультету, викладачки-дизайнерки Львівського художнього Ліцею при ЛНАМ Ксенії-Софії Залеської  та її учениць.  Ініціаторкою імпрези із запрошенням гостей з художнього Ліцею була доцентка кафедри слов’янської філології Ольга Кравець.

Мистецько-екологічну Імпрезу розпочала професорка кафедри Людмила Васильєва, яка коротко анонсувала її перебіг. Привітав учасників в.о.декана філологічного факультету  Роман Крохмальний.

Першими виступили студенти групи ФЛС-22: Мартиненко Щеглов Максіму Андре та Тетяна Думінська показали свої напрацювання для курсових робіт з сербської мови, в яких висвітлено лексику на позначення одягу, взуття, аксесуарів та англіцизми; Павло Ковальський представив тематичні словники сербської, хорватської та словенської мов, розповів про їх роль у вивченні лексики, пов’язаної з модою, повідомив, що вони створені за участі викладачів кафедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького.

Про роль одягу і аксесуарів у романі „Тиха вулиця, алея“ хорватської письменниці Нади Гашич розповіла студентка першого курсу магістратури ФЛСМ-12 с Юлія Стефанишин. Вона представила ілюстрації з роману із зображенням одягу та аксесуарів, створені самою письменницею.

З власними перекладами віршів чеського поета Йонаша Зборжіла „Земля 2.0“, „Сова“ на екологічну тематику учасників заходу познайомив доцент кафедри слов’янської філології Олександр Моторний.

Викладачка й дизайнерка Ксенія-Софія Залеська розповіла про проект екологічного костюму, який здійснили під її керівництвом талановиті учениці  Львівського художнього Ліцею при ЛНАМ.

Завершенням імпрези стало дефіле учениць Ліцею.

Проф. Людмила Васильєва

Світлини Пресцентру