На Півдні України загинув капітан ЗСУ Юрій Лелявський – випускник філологічного факультету

06.10.2022 | 17:38

Як повідомило командування десантно-штурмових військ ЗСУ, 28 вересня 2022 року на півдні України в бою з російськими окупантами під час виконання бойового завдання у складі десантно-штурмового підрозділу загинув воєнний кореспондент, капітан ЗСУ Юрій Лелявський. В останні роки «він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним із перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів».

Юрко Лелявський навчався на філологічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка у 1990 – 1995 рр. Зумів реалізувати себе в журналістиці, готуючи кореспонденцію та матеріали до різних видань і телеканалів. Від початку вторгнення рф Юрій Лелявський у статусі журналіста висвітлював воєнні події на сході України, двічі (у 2014 р.) потрапляв у полон до російських бойовиків на Донбасі. Після звільнення перейшов на службу до лав ЗСУ. Згодом обіймав посади керівника пресслужби 10-ої Гірсько-штурмової бригади та 80-ї Окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року 49-річний капітан Юрій Лелявський виконував обов’язки воєнного кореспондента та начальника служби зв’язків із громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Збройних сил України.

За своїм характером Юрій Лелявський був доброзичливою людиною, шляхетною, врівноваженою та життєрадісною. Війна внесла свої корективи в його життя, а у вересні 2022 року обірвала його, спровадивши на шлях героїчного чину.

У глибокій скорботі виловлюємо своє щире співчуття рідним, близьким, колегам і побратимам Юрка Лелявського.

 

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ І СЛАВА

шляхетній Людині, Патріотові рідної землі,

мужньому Воїну

Юрієві ЛЕЛЯВСЬКОМУ!