Обговорення проблеми «Несудова лінгвістична експертиза» (освітньо-професійна програма «Прикладна лінгвістика») 28.11. 2023р.

29.11.2023 | 08:14

У рамках вивчення питань дисципліни «Лінгвістична експертиза писемного та усного мовлення» магістри кафедри загального мовознавства Юлія Луцишин, Вікторія Петришак, Ігор Титов, Надія Харко, Ірина Мельник, Андрій Мудрий  зустрілися з Світланою Сергіївною Ющенко, науковою співробітницею та експерткою інституту Український мовно-інформаційний фонд НАН України.
Тема зустрічі стосувалася різновидів лінгвістичних експертиз, коли висновки експертів не виносяться на судовий розгляд. Магістри зрозуміли спільні та відмінні ознаки між типами лінгвістичних експертиз про функціонування мови в неправовому та правовому полі, а також  почули про особливості логіко- лінгвістичної експертизи наукових текстів. Цей  вид експертизи свого часу розробила Світлана Сергіївна. Вона підкреслила роль розробленої в інституті  теоретичної бази для здійснення лінгвістичних експертиз і  розповіла про впровадження теорій  академіка В. А Широкова.