Памят’і Юрія Юрачківського

03.01.2024 | 12:20
Сумна звістка надійшла сьогодні з Києва…
2 січня 2024 року на 73 році життя після тяжкої хвороби відійшов у засвіт правнук Івана Франка Юрій Юрачківський – кандидат технічних наук, науковець, педагог.
Юрій Юрачківський народився 25 червня 1951 року у сім’ї мовознавиці Зиновії Франко та фізика Павла Юрачківського. Він був першим онуком Тараса і Катерини Франків.
Життєвий шлях Юрія Юрачківського тісно пров’язаний з Києвом. Він закінчив київську СШ № 92 ім. Івана Франка з поглибленим вивченням англійської мови та фізичний факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Працював інженером в Інституті геронтології, старшим науковим працівником в Інституті кібернетики АН України, викладачем Київського національного університету технологій та дизайну МОН України.
Разом зі своєю матір’ю Зиновією Франко часто любив мандрувати гірськими масивами Карпат. Нерідко такі поїздки на лоно природи відбувалися у товаристві працівників Львівського університету та кабінету франкознавства, з якими родина підтримувала приятельські взаємини.
У шлюбі з дружиною Любою Коваль народив сина Данила, який сьогодні служитьу лавах ЗСУ.
Висловлюємо щирі співчуття синові Данилові, дружині Любі та усім рідним і близьким з приводу смерті Юрія Павловича.
Світла пам’ять…