Полоністки зі Львова – учасники Міжнародної наукової конференції «Ідентичність на перетині культур» (м. Вільнюс, Литва)

25.09.2023 | 14:21

14-16 вересня 2023 року у Вільнюсі відбувалася V Міжнародна наукова конференція «Ідентичність на перетині культур». У засіданнях конференції взяли участь полоністи філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, представники кафедри польської філології: доцент Христина Стельмах, асистент Уляна Євчук та аспірант Олеся Сливинська.

Христина Стельмах у доповіді «Galicyjskość jako lokalna marka – na przykładzie Lwowa» показала використання галицької кухні і львівської говірки у маркетингових стратегіях гастрономічної та туристичної сфери Львова. Уляна Євчук у доповіді «Współczesne refleksje o pamięci historycznej przesiedleńców» висвітлила способи репрезентації історичної пам’яті переселенців на так звані повернені землі у сучасному польському романі, її вплив на ментальність та ідентичність мешканців цих теренів. Олеся Сливинська у доповіді «Władza „typowa” i „wzorcowa” w opinii polskich studentów (na podstawie badań ankietowych)» представила результати анкетування, проведеного серед польської студентської молоді з метою визначення рис «типової» та «ідеальної» влади в уявленні польських студентів.

Дякуємо організаторам за запрошення до участі в конференції та гостинність, учасникам заходу – за натхненні дискусії і, безперечно, литовському народу – за незмінну підтримку України!