Слова вдячності від випускниці-полоністки Вікторії Проців

04.08.2024 | 15:10

На своїй фейсбук-сторінці випускниця кафедри польської філології Вікторія Проців опублікувала “Пост любови і вдячности”.

Далі – пряма мова:

“за цим документом, на якому дрібним шрифтом пише «диплом з відзнакою», криються десятки списаних зошитів, ночі без сну, літри сліз, сотні перемог і поразок і одна четвірочка з української літератури:)

якби 4 роки тому, коли я почала навчатись там, де «пройшла на державне», мені б хтось сказав, яка я буду після навчання і чого досягну протягом нього, я б нетактовно засміялась цій людині в обличчя.

я полюбила польську усім серцем і зараз цією любовʼю і знаннями ділюсь з іншими.

знання і любов – головне.

польська філологія – найкраще, що трапилось зі мною. вчитись було не легко, але які ж ми круті спеціалісти тепер! пишаюсь кожною моєю одногрупницею і тішусь, що я була старостою настільки чудової групи.

я дякую кожному причетному.

дякую батькам за віру і підтримку.

дякую друзям, які за роки мого навчання теж стали філологами. хтось сортував мені матеріал на дипломну, хтось допомагав це все потім рахувати. хтось робив презентації мені на роботу, а хтось занурювався в тему словʼянського фольклору.

ви хвилювались за мої екзамени і тішились моїм перемогам більше, ніж я.
ви були поруч.
ви завжди поруч.
л ю б л ю!

проте найбільше дякую викладачам.
лише завдяки вам я маю те, що маю.

у вересні 2020 року ви нас вчили польського алфавіту, а зараз більшість може похизуватися своїм рівнем С1. ми можемо повипендрюватися, що знаємо такі мудрі слова, як суплетивізм, депреціативність, гонорифікативність і т.д. та ще й пояснити, що це таке:)

дякую за те, що за руку мене витягували з мого Сихова і відправляли в Польщу вчитись і стажуватись.

дякую за те, що завжди підтримували, заспокоювали і давали чарівного копняка:)

дякую за знання, ціни яким нема.

моя рідна Кафедра польської філології ЛНУ ім. Івана Франка зібрала неймовірних людей з неймовірними знаннями і талантами❤️

свій диплом присвячую батькам, а розділяю його з кожним своїм викладачем і другом.

далі – більше.

Patriae decori civibus educandis!”