Презентація книги «СковороДАР. Життя, творчість, спадок: збірка творів»

27.12.2022 | 00:18

21 грудня 2022 року відбулася презентація книги «СковороДАР. Життя, творчість, спадок: збірка творів», укладачем якої є Назар Федорак. Видавничий дім «Школа» друкував наклад книги вже у час війни. За словами Назара Федорака це була принципова позиція видавництва — попри все видати цю книжку до ювілею Григорія Савича, і обов’язково надрукувати цю збірку у Харкові.


Це унікальне ювілейне видання дозволить пересічному читачеві скласти, а знавцеві — поглибити цілісне уявлення про постать нашого видатного земляка, його життя, цінності та спадок. Книга містить детальну хронологічну таблицю, ґрунтовний і пристрасний життєпис, автентичні за духом і сучасні за стилем славнозвісні «Сад Божественних пісень» та «Байки Харківські», а також тематично структуровану добірку афоризмів Григорія Савича. Неповторну історико-містичну атмосферу збірки підкреслюють стильні модерні малюнки Катерини Перепелиці.

Учасниками презентації були доценти кафедри української літератури ім. акад. М. Возняка Ростислав Чопик та Назар Федорак.

Музичну атмосферу барокової музики епохи Григорія Савича на презентації створювали скрипалька Лідія Футорська, а також акордеоніст та диригент Сергій Хоровець. У їхньому виконанні звучали твори Максима Березовського та Миколи Лисенка.

Запрошуємо до перегляду презентації за покликом.