Презентація монографії Наталі Тихолоз “Петро Франко: Формула долі. (Життєпис на тлі доби)”

12.09.2021 | 21:36
17 вересня 2021 року о 15.00 у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться презентація монографії франкознавиці, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української преси факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка Наталі Тихолоз “Петро Франко: Формула долі. (Життєпис на тлі доби)”
(Львів: [Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка], 2021. – 288 с., іл. – (Серія “Бібліотека Дому Франка”. Вип. 8 ).
Життєпис Петра Франка – харизматичної постаті, третього сина Івана Франка і Ольги з Хоружинських – ребус із багатьма невідомими.
Формула його долі складна і багаторівнева. Інженер, учений-хімік, спортовець, пластун, січовий стрілець і сотник УГА, авіатор, видавець, мандрівник, письменник, педагог, винахідник, депутат, декан, директор музею…
Ким він тільки не був за своє передчасно обірване життя! Про його шлях до себе, до людей та до світу, про його життєву філософію, повну таємниць долю і творчі осяги – у науковій біографії авторства Наталі Тихолоз, заснованій на історичних фактах та архівних документах й ілюстрованій меморіальними світлинами.
Книга ошатно видана, з круглим корінцем, у суперобкладинці, щедро ілюстрована меморіальними світлинами і документами, стане у нагоді всім, хто цікавиться постаттю Петра Франка та непростими сторінками історії України.
Модератори:
Проректор із науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку, кандидат історичних наук, доцент Качмар Володимир Михайлович та в.о. декана філологічного факультету, кандидат філологічних наук, доцент Крохмальний Роман Олексійович.
Запрошуємо всіх охочих!