ПРО 58 ЛІТНЮ ШКОЛУ СЛОВАЦЬКОЇ МОВИ І КУЛЬТУРИ STUDIA ACADEMICA SLOVACA

17.08.2022 | 07:58
Ми хочемо з вами поділитися враженнями від 58 літньої школи словацької мови і культури SAS (Studia Academica Slovaca), яка цьогоріч відбулась у звичному режимі в Братиславі. Це були неймовірно насичені 14 днів, які пролетіли як одна мить. Щодня ми практикували і удосконалювали наші мовні навички зі словацької мови. Виконували різноманітні інтерактивні вправи, брали участь у пізнавальних дискусіях та збагачували свій словниковий запас новою лексикою. Окрім мовних курсів, ми слухали надзвичайно цікаві лекції, що були присвячені низці лінгвістичних, літературних, політичних та етнографічних тем.
Після занять ми також мали інтенсивну культурну програму. Ми відвідали відомі архітектурні та історичні місця Братислави та побували у затишному місті Трнава.
У літній школі також відбувались різноманітні культурні заходи. Перший культурний вечір був присвячений словацьким популярним пісням. Ми слухали концерт та співали разом із гуртом CHRIS MAY. Це було фантастично!
Зокрема, на одному із культурних заходів ми побували у театрі, де отримали цілий спектр незабутніх емоцій. Ми дивились виставу “Sunset Boulevard”, яка приємно здивувала нас високою грою акторів, постановкою і сюжетом. На літній школі ми мали змогу також ближче познайомитись із Словаччиною, а саме на культурному вечорі, який був присвячений словацькій культурі, фольклору, народним танцям і національним стравам. Емоції та враження, які ми отримали від цього атмосферного вечора надовго закарбувалися у нашій пам‘яті!
Літня школа словацької мови і культури #SAS (Studia Academica Slovaca) 2022 року – це найкраще, що з нами трапилось цього спекотного літа! SAS подарував нам незабутні знайомства із прекрасними людьми та однодумцями.
Ми хочемо висловити велику подяку за можливість навчатись у одній із найкращих шкіл Європи філологічному факультету, катедрі слов‘янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького та особисто викладачці словацької мови Зоряні Ігорівні Гілецькій.
Щиро дякуємо Центру словацької мови як іноземної (SAS) Університету Коменського (м. Братислава, Словаччина) #StudiaAcademicaSlovaca в особі його керівниці Яни Пекаровічової. Нашим викладачам Петрі Колларовій та Еві Шпановій, а також усім організаторам, хто приклав великих зусиль для цьогорічної літньої школи SAS!
Студентки-словакістки Софія Недокус, Анна – Марія Грицечко, Олександра Лауда