Студентки-японістки про навчання в Ibaraki Christian University (Японія)

09.04.2023 | 18:48

Завдяки співпраці між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Ibaraki Christian University (Японія), ми отримали можливість поїхати за програмою обміну на рік навчання в Японію. Як міжнародні студенти відвідуємо пари та активно беремо участь у різноманітних подіях.

Міжнародний центр університету часто пропонує цікаві заходи, завдяки яким нам уже вдалося більше дізнатися про японську культуру та її звичаї. Наприклад, якось ми їздили в Кіта-Ібаракі, де змогли власноруч приготувати солодощі мочі, приміряти кімоно та ознайомитися з таким традиційним японським мистецтвом, як каліграфія. Враження від цього назавжди залишаться з нами.

Також варто згадати те, що підтримка України в Японії є на високому рівні. У свою чергу ми намагаємося просувати та доносити інформацію щодо ситуації в Україні, власного досвіду війни й про нашу Батьківщину в цілому. Для цього проводяться презентації та публічні виступи, які відвідують люди різної віку.

Однією з останніх подій, яку нам вдалося відвідати, був фестиваль сакури в Хітачі, де ми змогли скуштувати різноманітну японську вуличну їжу, побачити неймовірні виступи в традиційному стилі та насолодитись вишневим цвітом. Весна – це надзвичайно красива пора року у всьому світі, а особливо в Японії. Цієї краси сповна не передасть жодне фото.

Отже, Японія – це країна з неймовірними пейзажами та привітними людьми, які з радістю допоможуть у будь-якій ситуації. Перебування у цій країні залишиться одним з найкращих періодів у нашому житті.

Софія Порученко та Юлія Стасів,

студентки кафедри сходознавства

імені професора Ярослава Дашкевича