Про стажування завідувача кафедри Володимира Микитюка в Ряшівському університеті (Польща)

11.03.2023 | 19:05

Завідувач кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка, доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук Володимир Микитюк 26 лютого — 4 березня 2023 року проходив наукове стажування в Інституті полоністики та журналістики Ряшівського університету у Польщі.

Викладач узяв активну участь у науковому житті Колегіуму гуманітарних наук університету, зокрема провів серію зустрічей із педагогами і студентами у науковій бібліотеці та на магістерських студіях, обговоривши сучасний стан викладання літератури в Україні й Польщі.

3 березня Володимир Микитюк провів відкриту лекцію для співробітників і студентів Ряшівського університету на тему “Антиімперський дискурс Івана Франка (божевілля Цезаря, сікофанти, Юзер Гендігер)”, у якій спроектував історичний досвід українського вченого щодо реалій російсько-української війни. Після доповіді відбулась тривала дискусія про перспективи українсько-польської співпраці в гуманітарній сфері та рецепцію постаті Івана Франка у польському соціумі.

Загалом, у результаті стажування В. Микитюку вдалося здобути нові теоретичні знання, практичні навички, збагатити міжнародний досвід, обмінятися корисною інформацією із закордонними колегами та отримати цікаві наукові зв’язки.