«Проведений час та здобуті знання у Софії запам’ятаються нам назавжди» – кажуть студенти.

19.05.2022 | 20:53
З 23 березня по 23 квітня 2022 року викладачі та студенти-болгаристи катедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького ЛНУ ім. Івана Франка перебували на міжнародному науковому стажуванні у Софійському університеті імені Святого Климента Охридського (Софія, Болгарія).
Окрім традиційних болгарсько-українських зустрічей, подорожей, відвідування лекцій видатних болгарських лінгвістів та літературознавців, цьогоріч  програма стажування розширилась ще й участю в різних ініціативах, пов’язаних із допомогою українцям, які опинились у Болгарії внаслідок війни росії проти України, що розпочалась 24 лютого 2022 року.
Студентки ФЛС-21 Марія Олексюк та Наталія Парр взяли активну участь у роботі щотижневого майстер-класу для українських дітей від болгарської письменниці Раліци Філіпової у ролі перекладачів з болгарської українською мовою. Окрім того, студентки взяли участь у радіопередачі Dаrek Radio та розповіли болгарським радіослухачам про війну в Україні з перших уст.
Разом із колегами-україністами з Софії львівські славісти взяли участь у передвеликодньому писанковому майстер-класі, наживо відвідали Музей Івана Вазова, у якому дистанційно були взимку під час Музейно-архівної практики, подивились кілька вистав у Народному театрі ім. Івана Вазова та Театрі Софія, відвідали Національну художню галерею та багато інших цікавих місць Софії та Велико Тирново.