Розповідь студенток чеської філології ЛНУ Соломії Кучми та Юлії Залипської про навчання у Чехії

29.08.2022 | 17:21

Слава Україні!
Мене звати Соломія Кучма, я студентка вже третього курсу ЛНУ, навчаюся на Богемістиці, або, простими словами, на чеській філології. Хочу поділитися своїм досвідом навчання в Чехії.
Цієї весни разом із моєю одногрупницею Юлею Залипською я мала змогу 2 місяці навчатися на курсах чеської мови для іноземців у місті Ліберець (~ година їзди від Праги).
Зараз у надзвичайно важкий час для України європейці дуже допомагають нашим громадянам, а тому відкривають багато курсів, програм і можливостей навчання для наших студентів за кордоном. Саме на таких курсах були й ми.
Навчання проводили викладачі TUL (Technická univerzita v Libereci). Ми підвищували рівень володіння чеською мовою з B1 до B2. Курси завершили успішно складеним іспитом та отримали сертифікати B2. Під час навчання, окрім того, що ми покращили розмовний рівень чеської мови, ми ще й отримали новий досвід життя в іншій країні, ближче познайомилися з культурою Чехії, побачили архітектуру Праги своїми очима 😍.
Скажу чесно, чеські викладачі нас хвалили, що ми дуже добре розмовляли чеською мовою. Тому хочемо подякувати викладачам нашої катедри за ґрунтовну базу, яку ми отримали в рідному університеті.
Любимо тебе, рідний Філологічний факультет ЛНУ.
Mámе tě rády, rodná Filologická fakulto LNU.