Шановні абітурієнти, запрошуємо вас на навчання за освітньою програмою “Літературна творчість”!

14.07.2021 | 01:58

Шановні абітурієнти, радо запрошуємо вас на навчання за освітньою програмою “Літературна творчість” Львівського національного університету імені Івана Франка !

Для кожного вступника після закінчення школи можливість обирати вищий навчальний заклад, факультет та спеціяльність є ґрунтовно важливою, адже цей вибір не просто визначає можливу майбутню професію, а й шлях для подальших життєвих кроків. У момент визначення важливо не схибити та піти туди, де є повноцінна основа для того, аби закладати фундамент для свого розумового, емоційного, духовного та соціокультурного розвитку.

Саме тому катедра теорії літератури та порівняльного літературознавства при Львівському національному університеті пропонує різновекторне та цікаве навчання на ОПП “Літературна творчість”. Якщо ви креативні, сміливі, займаєтеся літературною діяльністю, цінуєте силу слова, вмієте або хочете навчитися вільно та влучно висловлювати свою думку, любите підтримувати дискусії та просто хочете пов’язати своє життя з літературою – ця спеціяльність саме для вас!

Вибір повноцінної університетської освіти є необхідним і для тих, хто бажає зробити літературну діяльність своєю професією, а “Літературна творчість” дає для цього багато можливостей.

Навчання на цій спеціяльності акцентує увагу на:

–  детальній актуалізації та вивченню літературних процесів в Україні та світі;

– поглибленню в стильові особливості етапів розвитку культурних та літературних тенденцій;

– застосуванню критичного мислення та творчого потенціалу студентів задля аналізу та інтерпретації художніх текстів та багато іншого.

Звичайно, окрім авдиторних занять, є багато можливостей для розвитку своїх умінь та залучення інтересів. Ви можете брати участь у цікавих університетських та Всеукраїнських наукових конференціях, відвідувати  відкриті лекції цікавих та відомих особистостей, презентації видань та книг, бути залученими в різноманітних з’їздах, конкурсах та багатьох цікавих заходах. На факультеті діє літературна студія та поетична рубрика.

Ще варто згадати, що нині в Україні існує лише кілька вищих навчальних закладів, де можна здобути літературну освіту. Тож чому “Літературна творчість” саме в ЛНУ? Бо тут є змога навчатися в провідних філологів, авторів наукових статей, кандидатів та докторів наук, літературознавців, письменників, поетів та критиків. Це є простір тих, хто творив і творить українську літературу та культуру; тих, хто стане вам вірним наставником, порадником та ментором у творчій царині.

Навчаючись на “Літературній творчості” можна не перейматися за перспективу для подальшого розвитку та працевлаштування, адже наші випускники гарантовано мають можливість працювати в таких галузях:

– літературно-видавничій;

– науковій;

– освітній;

– журналістській та багатьох інших.

Насправді удосконалення мистецтва слова є необхідним, адже цю відповідальну нішу має кожна сфера життя людини.

Тож маємо велику честь запросити вас, шановні абітурієнти, здобувати освіту в одному з найпрестижніших ВНЗ України  –  Львівському національному університеті на ОПП “Літературна творчість”! Обираючи нас, ви обираєте безперечний простір для розкриття свого творчого “я”. Тож “лупаймо сю скалу” разом – і на благо України!