Студентка 4 курсу ОП “Чеська мова і література” Аліна Шиманська ділиться враженнями про перебування на навчанні за програмою обміну Еразмус+ в Університеті Палацького в Оломоуці (Чеська Республіка)

12.02.2020 | 09:03

Нещодавно я повернулася з мальовничого містечка Оломоуц (Чехія), де я навчалася один семестр за програмою обміну Еразмус+. Цим досвідом неодмінно хочеться поділитися, що я зараз і зроблю:)
Мушу сказати, що це не перше моє навчання по обміну в Університеті Палацького в Оломоуці, у 2018 році я вже їздила в цей університет за Угодою про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Університетом Палацького в Оломоуці. Тому, прочитавши на сайті про те, що мій університет підписав Еразмус угоду, не думала ані хвилини і одразу ж почала підготовку документів та заявки на участь.
Я дуже щаслива, що мала таку можливість, оскільки вважаю, що ця програма – це те, що змінило мене на краще, багато чому навчило та принесло в моє життя десяток неймовірних людей та сотню вражень.
Ще одним аспектом та ціллю в Чехії для мене було вдосконалення чеської мови та потреба краще зрозуміти систему освіти цієї країни.
В Університеті Палацького в Оломоуці кожен студент сам може скласти собі навчальний план на основі запропованих йому предметів. Я не могла не скористатися такою можливістю і обрала більшість предметів з кафедри богемістики. Також мені запропонували курс чеської мови. Пройшовши тест, я потрапила у групу C1. Це були неймовірні заняття двічі на тиждень, на які я з нетерпінням чекала.
Було дуже цікаво зануритись у культуру країни, мову якої я вивчаю, спробувати на практиці свої знання та з кожним днем їх покращувати. Спілкування з носіями мови, щоденна практика додали мені віру в себе та в якість своїх знань.
Еразмус – це незабутня та одна з найкращих частин мого студентського життя. Це про унікальність та різноманіття людей, пізнавання світу та прийняття рішень. Це однозначно внесок у моє майбутнє і незабутній досвід. Не перестану повторювати, як я вдячна моєму університету за те, що надав мені таку можливість. І закликаю всіх колег подавати заявки на участь у міжнародних програмах, бо ви про це точно не пошкодуєте.