Студентки кафедри сходознавства виступили з науковими тезами на Всеукраїнській студентській конференції

30.12.2023 | 09:56

Всеукраїнська відкрита студентська науково-практична конференція «Різдвяні наукові читання» відбулася 20-21 грудня в головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка. Співорганізаторами були різні наукові товариства та асоціації, дотичні до філософського факультету.

Конференція мала три напрями роботи. Студентки кафедри працювали у секції «Культурологія, філологія, історія та археологія». Антосюк Іванна захищала тези на тему «Особливості ґенезису манйоґани», в якій розкрила історію розвитку японської писемності та показала приклади використання манйоґани.

Інша студентка – Чемерис Карина, висвітлила тему «Новорічні рослинні мотиви традиційних орнаментів кімоно». Вона описала та показала традиційні рослинні орнаменти кімоно, розкрила їхнє значення, а також акцентувала увагу на візерунках, притаманних новорічному періоду.

Захід був цікавим як для студентів-науковців, так і для гостей конференції, оскільки були висвітлені різні аспекти філософії та архітектури. Серед усього іншого було описано особливості синтоїстських храмів.

(Орнамент узято з сайту: https://www.wano-r.jp/original65.html)

(Орнамент узято з сайту: https://int.kateigaho.com/articles/tradition/patterns-27/)