Цикл лекцій «Кар’єрні траєкторії прикладного лінгвіста»: зустріч четверта

27.03.2024 | 07:34

25 березня 2024 відбулася зустріч магістрів ОП «Прикладна лінгвістика» Вікторії  Петришак, Юлії Луцишин, Ірини Мельник, Андрія Мудрого та Надії Харко із Лесею Дудою, авторкою низки соціальних проєктів про  українську мову, об’єднаних соціолінгвістичною проблематикою. Тема зустрічі «Соціально зорієнтоване підприємництво». Зустріч відбувалася в інтерактивній формі, модератор – проф. Галина Мацюк.

Магістри дізналися про методику реалізації відеопроєкту «Христя і Бомко»,  який спонукав дітей до розвитку мовлення, про організацію диктантів з української мови для дорослих, курсу відео «Неуроки української», чотирьох частин  проєкту «Лінгвоцид» і, нарешті, про роботу Міжнародної онлайн-школи для вивчення української мови та культури «Цвіт», яка об’єднала дітей з 11 країн світу.  Викладачі школи вже провели  1800 уроків для учнів, яких запрошують ще й до  розмовних та читацьких клубів.

Леся Дуда, яка  каже про себе «Semper tiro», – кандидат філологічних наук, доцент кафедри українського прикладного мовознавства Львівського національного університету імені Івана Франка, випускниця, крім філологічного факультету, юридичного факультету та  різних економічних  курсів, а сьогодні – ініціатор і творець заходів з метою вивчення української мови як рідної, як іноземної та як успадкованої.