Цикл лекцій «Кар’єрні траєкторії прикладного лінгвіста»: зустріч друга

12.03.2024 | 19:16

11 березня 2024р. відбулася зустріч  магістрів  ОП “Прикладна лінгвістика”  Вікторії  Петришак, Юлії Луцишин, Ірини Мельник,  Андрія Мудрого  із випускницею магістратури при кафедрі загального мовознавства (2015 р.)  Вірою Бурак, яка сьогодні працює в міжнародній компанії Kormotech. Зустріч відбувалася в інтерактивній формі. Модератор заходу – проф. Г. Мацюк.

Проблематика зустрічі  «З філології в бізнес»  полягала у розкритті  етапів освіти (бакалаврат, магістратура, аспірантура)  із  можливостями працевлаштування. Магістри дізналися про професійне зростання  Віри Бурак від  кандидада наук (2019) до  працівника  відділу аналітики  міжнародної фірми. За цими успіхами постають кроки в  самореалізації як  випускниці-філолога та  адаптація до мінливого ринку праці через нові знання, отримані на різних додаткових курсах: з англійської мови, фінансового консультування, бізнес-аналізу, фотографії, брендингу і навіть психології.

 Віра Бурак акцентувала на різних навиках та компетенціях філолога в бізнесі (hard skills, softskills та англійській мові), а також на  можливостях випускника прикладної лінгвістики  бути копірайтером, автором контенту, редактором (технічним чи літературним) та стратегом формування комунікації.

Зустріч підкреслила  перед магістрами потребу опановувати нові знання   з метою реалізації кар’єрного зросту.