Літня школа UJOP-2020

01.09.2020 | 18:46

Карантин вніс свої корективи в життя кожної людини, проте навіть в такій ситуації студентки-словакістки мали можливість бути учасниками літньої школи словацької мови та літератури UJOP за підримки кафедри слов’янської філології імені Іларіона Свєнціцького та словацького товариства ім. Стефаника у Львові.

Навчання відбувалося онлайн впродовж десяти днів. Цього часу було достатньо, щоб ознайомитися з усім матеріалом, який підготували викладачі Університету Коменського (м.Братислава). Заняття проходили в невеликих групах, до яких учасників літньої школи були поділені за рівнем знання словацької мови. Під час занять студентки-словакістки розглянули теми з економіки, екології (сортування сміття, світлове забруднення), здорового способу життя, ближче познайомилися з традиційною словацькою кухнею та народним вбранням.

Онлайн-формат літнього курсу словацької мови та літератури – це чудова можливість поєднати корисне з приємним, адже ми проводили літо вдома з рідними і водночас вдосконалювали свої знання зі словацької мови. Варто додати, що це не перша мовна школа, в якій ми брали участь. До впровадження карантину кожного літа старанні студенти нашої кафедри навчалися у Словаччинні, де безпосередньо знайомилися з менталітетом і культурою словаків та долали мовні бар’єри,
– зазначають студентки-словакістки.

Окрім цього було багато годин граматики, на яких студенти мали змогу пригадати основні правила з теми
“Морфологія” і виконали безліч вправ на закріплення матеріалу. Наприкінці учасники курсу писали тест з вивчених тем та отримали сертифікати про закінчення літньої школи.