У контексті підготовки до акредитації освітньої бакалаврської програми відбулася зустріч зі стейкхолдером

09.02.2024 | 10:06

8 лютого 2024 р. в контексті підготовки до акредитації освітньо-професійної програми «Українська мова та література» першого бакалаврського рівня вищої освіти за спеціалізацією 035.01 Українська мова та література на філологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася розмова учасників проєктної групи із стейкхолдером – директоркою Долинського ліцею «Науковий» (м. Долина Івано-Франківської обл.) Ларисою Савчин.

У розмові також взяли участь Петро Андрейко (завуч), вчителі Віра Дзудзило, Леся Качанівська, Олександра Теренчин, Оксана Кучер, Лілія Кондрин, Ольга Зеленяк та Тетяна Корчак. Вчителі наголосили на необхідності вивчати світлі, радісні твори, які в час війни справляють позитивний вплив на психіку дітей. Також було вказано на продуктивність розвитку візуально-образного мислення дітей, актуалізації літературних творів в контексті сьогоднішнього життя (необхідно знаходити точки дотику), навчання через живе спілкування, наголосу на душевності та емпатичності.

Дітям важко читати твори великого обʼєму, але необхідно прививати любов до читання – не лише в школі, а, що найголовніше, в сімʼї.  Попри загальний негативний вплив соціальних медіа, необхідно знаходити та поширювати наявний в ньому навчально-інформаційний контент.

 

Тарас Пастух

Гарант ОП, професор кафедри

української літератури ім. акад. М. Возняка ЛНУ ім. І. Франка