Участь викладачів-славістів у нещодавніх конференціях

03.11.2021 | 15:43
Викладачі кафедри слов’янської філології ім. проф. Іларіона Свєнціцького взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції з нагоди 360-річчя Львівського національного університету імені Івана Франка та 20-річчя кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства «ЛІТЕРАТУРА ТА ІСТОРІЯ: АНТРОПОС – ТОПОС – ТРОПОС” (28.10.2021), яку організували кафедра теорії літератури та порівняльного літературознавства ЛНУ ім. Івана Франка , Інститут Івана Франка НАН України, Наукове товариство імені Шевченка. Алла Татаренко розповіла про Загреб як центральний образ нового роману хорватської письменниці Нади Гашич «Дев’ять життів пані Аделі». Мар’яна Климець звернулася до історичної тематики у романах сучасного словенського класика Драґо Янчара.
Словенське бачення ризиків, пов’язаних із екологією Мар’яна Климець представила також на конференції «Глобальні виклики майбутнього: причини, стратегії та наслідки у науковій і спекулятивній перспективі» (21-22.10.2021), яку організували Інститут проблем сучасного мистецтва та Uniwersytet Zielonogórski.
Романи Нади Гашич переклала українською мовою доцентка нашої кафедри Наталя Хороз.
Твори Драґо Янчара стали доступними для українських читачів завдяки перекладацьким зусиллям О. Дзюби-Погребняк, Л. Канцедал та М. Климець.